Nasze przedszkolaki wraz z Paniami uczestniczyły w warsztatach kulinarnych w Pizzerii Da Grasso w Bochni. Celem zorganizowanych zajęć było rozwijanie zainteresowań i umiejętności kulinarnych dzieci, wdrażanie do przestrzegania zasad bezpieczeństwa i higieny podczas przygotowywania oraz spożywania posiłków, a także poznanie zasad savoir-vivre w restauracji. Podczas warsztatów dzieci poznały tajniki zawodu pizzermana, historię powstania pizzy, sposób jej przyrządzania oraz ciekawostki z nią związane. Każdy z przedszkolaków otrzymał fartuszek, czapkę kucharską oraz wszystkie niezbędne składniki. Pod czujnym okiem mistrza własnoręcznie wykonali swoją kompozycję pizzy, która trafiała do pieca. Niewątpliwie najprzyjemniejszym momentem była degustacja swojego „kulinarnego dzieła”. Na zakończenie każdy uczestnik warsztatów otrzymał dyplom potwierdzający zdobyte umiejętności.
- STRONA GŁÓWNA
- SZKOŁA
- PRZEDSZKOLE
- DLA UCZNIÓW
- EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
- DLA RODZICÓW
- DLA NAUCZYCIELI
- PROJEKTY UNIJNE
- KONTAKT
- ARCHIWUM
- DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
- REKRUTACJA 2024/2025
- ODBLASKOWA SZKOŁA
- PROJEKTY I INICJATYWY
- RODO
- CYBERBEZPIECZEŃSTWO
- STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH